Wednesday, December 24, 2008

2008 melabuhkan tirai

2008 bakal melabuhkan tirainya…sblum tu aku nk citer skit…..

aku mengimbas semula apa yang telah aku alami sepanjang tahun ini bila aku berseorangan..kini hampir setahun kejadian itu berlaku dan ia menjadi pengajaran kpd driku….biarlah rahsia….he2 cam ct nurhaliza plak…

kini hampir 9 bulan hbgn aku ngan bro.haaa??? 9 bulan??? Lo seseorg wanita tu pregnant,da dpt baby da….sambung balik….dalam xsedo je…giler tol kami ni..cam org bercinta plak..korunk pk la erk per yg aku nk citer ni..perkenalan kami ni bermula cmner aku xley citer r erk…antara kami dan chor jer yg tau…huhuhu….dalam xsgjer jer..choor….hmmmm….nice kwn ngn dia..bg aku dia ni ok la..xley puji kt sni…nnt smp kt dia,dia jd riak plak…aku tau mesti der org akn smpkN kt choOr nnt..aku knl choOr ni pun psl 1 insiden..ulangan yer..I.N.S.I.D.E.N tau..bukan A.C.C.I.D.E.N.T..hrp phm yer 

continue psl bro….start dr kmi knl tu..every night kmi ckp fon…msge jgn kire ler..mule2 tu mmg rancak tp dah lame2….maklum ler..bro kj, jd terhad ler ms dia..kdg2 aku kaco gak..hheheeheeeh sori bro.pnh sekali tu sampai 7jam..mesti korunk xcy kan..tp itula hakikat…ape2 pun..tq yer bro.kira la bro bper da byk abis..awl2 tu men teka teki…lm2 ngarut..tp bro ni suke cite bab agama, tu yg aku suka..aku ni dah ler xbper pande.jd ade org citer..mane aku xpahm aku tye le..bro pun de bg aku 1 kitab yg boleh aku rujuk dan buat panduan..TQ BRO..


Walau apepun jgnle lupe bulan islam…MUHARAM..bagus jugak Raihan wat lagu tu..dalam xsengaja je kita bley ingat bulan2 islam

Kalau korunk nak tgOk rupe brO, snang jer…meh jumper aku..n aku akn tjuk pd korunk…3 singgit…3 singgit….heehheheh cam ehsan dalam upin ipin plak….

Ok aper pun…aku harap korunk akn success slalu…aper azam 2009??azam 1430H??

Tuesday, December 23, 2008

Afiq bercerita

mOre story about my sweetheart…da pdai bjalan da afiq ni..srnok tgk gelagat dia..hapy jer…tgok la erk geLagat dia sepanjang dia bsm aku….

Haii..nama saya afiq izzudin..anak kepada mohd sallehudin dan junaidah.umur saya baru 13 bulan..muda lagi n cute...

saya baru lepas mandi..lari dari along yang nk sikat rambut saya..tengokla rambut saya..xabis sikat lagi..along mesti xjumpe saya..saya nyorok dalam bilik along..hihihikk..

tapi sapa yang snap gambo saya??? alongla...hehe..tertangkap juga saya...kantoiiii...


DI PENJARA JANJI....

along kate lepas sikat rambut boleh main kat lua...kena tipu...sedihnye... tak per..nnt along tipu afiq erkkk...tunggu skit lagi.. afiq ader rancangan...

camner nak keluar ni...xsmp nk bukak kunci...




haaaa...along da xder..maner along pegi ni..tinggalkan aku sorg2...haaa...ni la masernya...

nanti along tadi tipu afiq...aku pun....ni kan tengahari panas mane bley main kat lua..

kalau ayah tau aku degil cakap along..abis aku..along pun garang gak...takut juga kadang2..heheeh..along buat cmtu sebab along sayang aku...

tmaksh ye along jaga afiq yang nakal ni..nanti afiq jaga anak along plak yer...yeker aku ni huhuh






haaaa....aper tu..telefon along la...YeeeeSSSS!!!!!!

ni dia telefon kedua along..telefon ni along banyak guna untuk dg jer...tu pun bila nak kol abang amey..abg amey ni pun mengong..topup kn dg along..sbb abg amey xder dg..pernah juga aku cakap ngan abg amey..tp abg amey xphm ape aku cakap..abg amey tu mengong kot xpaham pe aku cakap...huhu sory abg amey...afiq ckp arab hari tu..


ni gambo abang amey yang selalu call maxis along....nak tengok ker?ni haaaa.....

#^%&^^&)("{}!@#%%^^&^^()(>?:"
<(&%*&^*&^%#@)(":?>(*&)< !@%*()* ^$#@#%^€€*&^%^**

xder erk gambonyer....afiq acah jer...jangan marah yer..


alamak along datang...
lari!!!! lari!!!!

alamak....!!!!!
beratla pampers ni..tapi aku belum kencing lagi..
xper...akula juara 10meter antara kanak2 di dunia...

aku mesti cepat kalau x...aku akan kantoi....











aksi terhebatku di abad ini...abg amey bukan boleh buat macam afiq...boleh ker??boleh ker???


kena marah dengan along coz blgak ngn abg amey...eeehh silap2...coz afiq wat stunt yg merbahaya..along marah..tapi along pujuk balik...sayang along....

di ajaknye afiq main biola...biola pulak...piano la...nasib baik bukan bonggo....hahahaa

banyak lagi afiq nak cerita...tapi nanti along marah pulak...along kata afiq banyak kutuk abg amey..xbaik berdosa kutuk org..yeker...tq along ingtkan afiq...

abag amey...afiq mtk maap yer...afiq dak kecik,xtau...

muuuaaahhh untuk abg amey...
ABG AMEY??? mude sgtke abg amey tu?? ntah...tapi yg pasti tua dari afiq...



haiiii...afiq da mandi...encem x???encen x??along mandikan afiq...along yg jaga afiq time mama g kj..ayah kj jauh...weekend je balik...nasib baik ada along...leh jg afiq..

tapi kalau along ikut mama g ofis..afiq dok kt uma mak zie..blkg uma afiq jer..mak zie baik...

ok bye...afiq nak minum susu...lapar laaa...abg amey..abg amey...meyngong..hihihkkkss...bye2 sumer..lagi sekali afiq mntk maap yer abg amey...

.

Imbas Kembali

kenangan 2008 menggamit memori....

ni nak cite sket sal pe yg blaku d 2008..first aku nak story about wedding mkck aku..yang bawah ni sebahagian dari family aku..tema pink dan merah..adik beradik pengantin baju merah sama ngan anak2 saudara tapi warna tudung lain2..anak2 sedara tudung putih dan adik beradik makcika ku meramgkap adik2 mak aku tudung wane pink..tgl tachiek ngan cepikot jer blom kawen lagi...
macam2 ragam la diorang ni..yg kecik2 ni over la plak..biasala budak2 yang baru nak beso...seronok kot tgok flassh...hahaah...yg botak2 ni..geng langat..woiii slash jangan angkat tangan tgi2...penin anak2 kat depan tu..ni mase tunggu uncle thai sampai..kami berjemur..dah le itam lg itam...heehhe.....

Ni ngn ayah aku..ngn adik2 pmpn aku…saper yg didukung tu???? Tu la afiq…jgn jeles yer aku berkepit ngn pakwe enCEm….hehe..my super hErO tuE….sayangnye kat ayah...

Ayah aku n adik2 lelaki aku…adik aku yang depan tu tgh bengang..tu muka cam haper jer..

Adik:Ayah,adik nak pegi kedai ye..

Ayah: Nak buat aper ke kedai?

Adik: Adik nak beli aiskrim.

Ayah: Takpayah mengade2 la adik..jalan sibuk ni.petang karang ayah g beli.kita mkn same2.

kami adik brdik ni lo ayah cakap,jarang nak bantah..kecuali kalau pkra tu btoi2 penting..tp aku....hehehehehee.....xblh nak jangka..

BOLEH KER BUAT MACAM ANGAH???cube kalau boleh.....


nak story sal jaguh2 kampung kentot musyuk..biase gune buah kelapa jer ngan botoi2 kicap,xpun pake tin aluminium..tbe2 cam mpi jer ley men kt sni....maklum le budak kampung..disebabkan kami da training di kampung jadi xkekok le main kat sini...PEACE!!!!
bukan pandai sangat main...belasah jer..hehheh
ni semua jaguh2 kampung kentot musyuk...ada kenai ka??hahah

ni plak mase picnic...kt telok batik.tempat nni da biase sgt..kdg2jemu gak nk g.tapi dah sume pegi takkan aku nak tinggal plak..xsyok la..nila masernya nak bersama family..cantik kan yang baju hijau tu..tu mak aku.chEf kami di rumah.cakap je nak makan ape.mesti dimasaknye walaupun kami degil.tu la kasih mak pada anak2nya..mak aku masak sedap.tapi aku masak??hahha cukuple nak lepas makan sorg..wat massa ni belum de adik brdik aku yg expert cam mak aku..semua tengah menuntut ngn mak..aku??pemalas..makan rajin la...masa picnic ni pun mak masak..waaahhh penat berenang dapat makan sooodapp plak tu...konyang porot den..

wawawawa..teringin pakai purdah..try dulu la cara ni kot2 nnt terbuka pintu hati..insya allah..

ni mase lawat kilang papan (hamidtukangkayu) kat BP. yang pakai kopiah tula ownernyer..dia tengah design tabung untuk masjid. sekarang ni anak dia yang ambik alih..dia pantau je tp still lagi nak wat design.yang blkg tu pak assan.dia da lame kj kat sni dari bujang sampai le bercucu..dia org kprcyn..Tq yer semua menjayakan projek kami..in bussiness..kami b5..kamceng tapi masing2 punya cara hidup yg berbeza..aku tak seperti yg disangka..tu yg diorg cakap..biasala..aku org susah mane nk ikut cara gaya idup org kaya..ape pun kita still fren walaupun kdg2 aku xjoin korunk..bez kwn ngn korunk.korunk pun xexpect aku camni kan..korunk dulu ckp aku sombong dan xmo kwn ngn korunk tp bile dah kenal rapat br korunk tau kn jangkaan korunk meleset 100%..itula aku..sape xkenal aku mmg akn wat spekulasi camne korunk buat.l.bukan nk riak @ bongkak..lepas aku abis sijil, ramai mber2 contact aku nk jumpe..rindu katernyer..kenangan bsama aku xsama dgn org lain..very2 different..ada sorunk kakak tu dah 4tahun nk jumpe aku..tp belum de rezeki kami nak jumpe.tunggu la ye tos..mber2 lelaki pun selalu contact aku nk jumpa..sabar erk korg2 sume..bkn xnk jumpa tapi belum diizinkan allah swt.sapa yg rapat yg aku je tau aku camne..hehehe...syukur kawan2 masih ingt aku lg..

and the last thing i 1 2 tell about...

collection......tengok jer la aper yg ader kat ctu..sepah kan....hhaahhaa..
maklumle xdok d umah, jd xsempat nk kemas..balik uma pun sehari dua jer..balik uma nk lepak2..nak sakat mak ayah ngn adik2..tp bila masuk bilik tu..touch up la skit2 at least kemas la juga..

sume tu nk masuk kotak..simpan..dah banyak penjahanam kat uma aku tu..uhuhuhuu..tahun depan mak aku da jaga sorunk lagi baby..jadi empat sumernyer..2 teruna dan 2 dara..3 dah hebat sgt..tension jer..tp bila aku ade diorunk xbrni usik...adik2 aku pun men sepah je ketas2 dia..fail2 dia..kang aku sepah kan sume kang..sape nak kemas?? haahah jawab...xpasal aku kena cepuk nnt..

semua kena ubah selera baru untuk 2009 atau lebih tepat 1430 hijrah..




semangat anak merdeka 2008..wahwah...tau ke per makna merdeka yang sebenarnya yang beria rentang bendera tu??semangat betol..bendera ni bendera malaysia tau buka amerika..aku gtau coz korunk xnampak bulan n bintang..nnt korunk pk aper plak..bendera ni sponsor dari ayah aku...tapi baju xla..beli sendiri..setahun sekali beli baju sendiri..yg lain ayah mak belikan..hahaaaah....bukan sekadar kibar bendera je..tapi kena tau la sejarah negara..jgn sia2kan pengorbanan org terdahulu...jaga keamanan negara lagi2 time ekonomi gawat ni..2009 lg teruk nnt...


thats all 4 this year.....lo nak citer banyak..xsempat nnt nk wat yg lain pulak...hehehe....ok c u next year..bpe ari je lg...arioss!!!



Cinta Zulaikha

Mawi-Cinta Zulaikha


Pejam mata bayangkan cinta
Satu cahaya terindah
Dari jiwa terang jiwa
Kekasih ku kau ku puja

Menjelma di langit musim berduka lara
Terpinggir sepi hampir putus asa
Melayar hari kelam yang tak bermaya
Dan makna

Hendak ku luahkan
Takut makan lah diri
Hendak ku simpankan
Meracuni hati

Hendak ku jeritkan
Takut malu sendiri
Hendak ku diamkan
Kau takkan mengerti

Biar susah bagai cinta Zulaikha
Cinta dalam mimpi jadilah nyata
Biar pahit manis juga terasa
Hari ini hampa esok gembira

Ansuran

Ada sepasang kekasih yang dah bercinta sejak di bangku sekolah lagi. Satu hari si gadis terlibat dalam satu kemalangan jalan raya yang menyebabkan dia kehilangan banyak darah. Oleh kerana sayang yang teramat sangat dengan kekasihnya, si jejaka ini pun terus mendermakan banyak darah kepada kekasihnya.

Setahun selepas kejadian itu, si gadis ini telah berkenalan dengan seorang lelaki macho dan dia terus jatuh cinta dengan mamat itu. Apa lagi, si gadis ini pun putuskanlah hubungan dia dengan si jejaka yang lama itu. Si jejaka punya la geram, dan dia berkata

Jejaka:tak kenang budi punya awek!! Bagi balik darah yang aku derma kat kau tahun lalu!!”

Si gadis yang sedang datang bulan, membalingkan tuala wanitanya ke arah “dudanya” dan berkata

Gadis: Nah, aku bayar ansuran tiap-tiap bulan!!!

Tuesday, December 16, 2008

Br0 A minggu ni

bro???? hahahaah dia sakit gg..konon...da makan ubat da xsakit xmo cabut..jgn brgn bro...
biase ler gigi susu mmg sakit biler nak cabot..byk jer alasan dia xnk cabot..PENAKUTLA BRO A tu...xroCk r bro..
de 1 malam tu konon nk borak cam biase tp bro sakit gg...hahhahah padan muker kutuk aku lagi...
per le bro ni..tu pun takut....

24 Nov 2008


lupEr pLak....heeheh 24nov2008 kenangan yang menguji minda...
setelah 4bulan berusaha maka terhasillah apa yg dikehendaki..heheehe..banner ni tgi digantung
nasib baik aku dapat ler aku snap dkt skit hhee
pader kengkawan yg pdek2 cemetot turr...mtk tlg ler saper2 yg tgi waawaa

mY gRoUp…. fROm LefT….sHrEk, niSaK,el,mEen,aKmaL(kapten)

piLihLe..maner yG bkEnaN..hUhUhU…niE sBLm tOurnAmEnt. LePak dLu bgaMbO nGan mBer2...berpeluh giler nunggu turn nk kna interview....tension jer tunggu...bergambo dulu ler
alaaaa...yg blkg tu nyibuk jer...rosak gambo heeheh mampos aku lo dia tau....aku ckp camni


smart robot group aku....hahah..simplee jer...jnj jalan....ni body da bukak..nak tjuk penyusunan komponen...sumer nk chek...hek ellleh gelabah jer org yg chek tu...



sesi kelentong beb haahah...aku xtau paper ni...belasah jer ler..janji jawab...tanyer mcm2 plak tu...fenin.....aku menjawab soalan dan bg pnrgn...bsm ngn kapten...lagi 3 ushar markah baper diorg bg..huhuhuh....kna pjgkn leher ler npaknyer kwn2 aku tu....


maser proses ni...ader kwn2 yg blgak....tyer pon xmo gtau...xmo kongsi...peeeeh blgak sungguh
last2 group tu robot just wat pameran jer...xgerak lgsung....pe nk ckp tu erk????kedekut ilmu selalu rugi....btoi ker??? tah ler pk ler yer...

Lelaki

Jenis Jenis Lelaki...

1 - Jenis habis madu sepah dibuang

Lelaki kategori ini adalah seorang lelaki yg mementingkan kebersihan. Kerana dia takleh hidup dlm keadaan yg bersepah sepah. Sebab itu la, bila madu dah habis...dia akan membuat pembersihan dan benda benda yg bersepah akan di buang.

2 - Jenis bagi betis nak peha

Lelaki jenis ini mempunyai selera makan yang tinggi. Dan mungkin jugak seorang yang buruk lantak. So, sesiapa yg mempunyai pasangan seperti ini hendaklah sentiasa memastikan ada lebihan makanan setiap kali menjamu selera.

3 - Jenis manis mulut di bibir

Lelaki kategori ini adalah seorang yang hisap rokok secara curi curi. Atau lebih tepat lagi hisap rokok tanpa pengetahuan pasangannya. Dan lelaki ini sentiasa 'cover' bau rokok dengan makan gula gula. Sebab tu mulut serta bibir dia manis.

4 - Jenis lembut gigi dari lidah

Lelaki jenis ini seorang yg suka menggosok gigi sampai giginya kelihatan putih bersinar sinar. Dan harus di ingat, giginya yang putih berseri itu adalah senjata utama yang digunakan untuk meng'ayat' pompuan kerana hanya dengan senyuman yg membariskan giginya yang putih itu dapat melembutkan hati perempuan tanpa menggunakan kata kata.

5 - Jenis tikam dari belakang

Tikam dari belakang??? Main belakang???

Err....no komen!


KEPADA SEMUA WANITA2 BERHATI2 LAH...

Pantun Untuk Hilang Boring

Pulau Hokkaido jauh ketengah
Gunung Fuji bercabang tiga
Hancur Raksasa dikandung tanah
Ultraman yg baik dikenang jua.

Dua tiga Raksasa berlari
Maner nak samer Raksasa Kero
Dua tiga Ultraman boleh kucari
Maner nak samer Ultraman Taro.

Monday, December 15, 2008

bosan woo

minggu ni aku xbalik kg lagi..still lepak di SP..minggu depan baru aku balik insyaallah 24122008 diorg sumer cuti..huhuhu

afiq pown da ok ngn aku xder la sombg cm mule2 dulu...biaserla...xsmp sebuln pon da ok..maser madi dulu..afiq take time berbulan2 nk mesra ngn dia...cian.....biaserla budak...

mmg cukup2 nakal da skrg afiq ni..xlarat aku melayan karenah dia..letiiiihh..tp aper pun hapy.

hari ni aku ikut mkck aku g opis..ni yg aku bley hupdate blog ni :-) lo x, jgn harap....aku sbnonyer da bosan sgt..xtau nk watper..

tghri jap g nk g SP plak..mkcik aku nk stle hal dia..byknyer....penin2....

bro plak kj, time kj mmg bro jarang msge, tp lo dia g minum jap g....siapla dia kutuk aku..aper2 jer dia kutuk aku...dalam sakit gg pon nk kutuk aku..tulah tu....
korang nk tgok ker muker bro yg aku slalu citer ni...next time aku letak gambo bro plak...
lantakla bro nk marah ka apa ka..aku tatak meduli...



Wednesday, December 10, 2008

Aidiladha

kenangan yg memang aku xboleh lupe smp bile2...aku akan cite kt anak cucu aku nnt.insya allah lo pjg umo..

dr SP ke kg ambik mase 2 jam lebih jer..paling lame pon 3 jam..tp kitorg stop kt ipoh dulu..lepak kt jj. beli pizza..bju2..aper2 ntah lg pkck mkcik aku bli..aku follow jerr..guide afiq je aku ni...

smp je di umah embah pe lg...da aso, solt dlu..bru mkn..nk tido kn afiq plak..tp xmau plak tido...sonok gamaknyer kwsn lueh senang dia nk bjln berlari..mklumler romah dia kecik skit..heheheh2 aku pon runsing dok uma beso tu..biase le uma pekan..

malam tu ada 1 kejadian yg amat menyayat hati kami semua..mkck aku hilg handbag..dalam handbag mcm2 ader..kad perubatan afiq, hst, jam tgn..subang..banyak lg ler...lo nk di kirakn jumlah kerugian..lebih lime ribu...wang tunai jer 2 ribu lebih..jam pakcik aku satu lapan kos0ng k0song..belum hst..subang..aku pun xtau pe yg der dlm handbag tu..rege handbag jer da lima kosong kosong.. sabor jer le..nk wat camner..bda da jadi..

kami sumer check kwsn uma..pintu blkg kna kopak..aku syak kejadian tu jadi dalam kul 4 pg..agaknyer pencuri tu br lps tahajud gamaknyer...xtau ler...
pasernyer...aku abeh borak telefon ngn bro kul 3pg lebih..aku xtido lg lepeh bro kol...aku men game..tah ler..camner ley xsedo..

pg 2 pkck aku g wat repot..polis dtg uma embah..aku rs pencuri tu da aim uma embah coz bbrp taun lepeh ader gak family kitorg jd mgsa..wang tunai gak...byk...main riban gak la...

sambung blik sal aku...sal lipas....tak pyh citer ler...bio simpan wat kngn...bro gelak kn aku.., xper tunggu dia cabut gg sok....siap ko bro!!!!!

SP

Aku pegi sungai petani..biasala...jaga afiq...afiq da berjalan. ligat btoi... seronok tengok krenah dia...
aku nek bas dr ipoh...penat tol...maklum ler...dari dulu sampai sekarg, asyik nek bas jer. kdg2 jemu gak tp ape kan daya..kna akurla..aku g SP 28112008..ni br de peluang nk create hehehehe

aku sampe petg, cik jun ngn madi ambik aku kt bustand SP..kotor giler bustand SP tu..kalah tempat aku..dulu dgn skrg serupa tu juge..xberubah pun... bile agknyer nak berubah...

waaaahhh..dalam bus bro A asyik kaco aku jer..nak tdo pon xbleh...lame2 da xtahan aku tido jer...hahaahahahahah

malam lepas makan pe lag...bro A kol aku..borak lg...Bro2... pe le kiter ni

ngutuk pun ngutuk...syg pun syg..tah ler.....layan jer ler...jnj bahagia......bro nk letak gmbo bro ler next time.....jgn komen k...

Amyr memories in maxis,digi and celcom2

Kesunyian malam membuatkan aku lebih tenang dalam mengulangkaji pelajaran tanpa ada gangguan. Mencari keyakinan diri untuk menjadi yang lebih baik membuatkan aku menggagahkan diri untuk mengulangkaji pelajaran.

Cengkerik menemani malam.Membuai lena tidur rakan-rakanku yang lain. Kealpaan aku selama ini, aku tunaikan dengan titisan airmata kekesalan yang menebal dalam diri.

*******************************************************************************

Seminggu berlalu. Malam ini aku tak buat apa2. Hanya bermenung untuk melepaskan penat lelah. Setelah kesemua kerja-kerjaku selesai, aku berbaring sambil merenung ke arah siling yang kosong. Aku memikirkan apa yang akan aku lakukan selepas ini. Tiba-tiba aku teringat akan telefon bimbitku yang hampir seminggu tidak di cas baterinya.

“ooo..tak per ader lagi dua bar, okeyla sampai esok” ucapku dalam hati.

Aku terus menekan2 keypad telefon bimbitku. Aku teringat akan nombor yang missed call aku minggu lalu. Aku menaip mesej untuk dihantar ke pemissed call itu. Aku yakinkan diri untuk bertanya walaupun jam menunjukkan jam 01:19 pagi.

“Assalamualaikum siapa ni?”

Tidak lama kemudian mesej ku berbalas.

“Waalaikumussalam siapa ni?”

Aku tanya dia, dia tanya aku balik. Sah gila orang ni dalam hati aku.

“Awak missed call minggu lepas, sekarang baru saya berpeluang untuk bertanya kerana minggu lepas saya banyak kerja”.

Mataku tak tahan menahan kehendaknya. Selamat malam. Aku terus tidur tanpa menunggu balasan dari si pemissed call.


Wednesday, November 12, 2008

FamiLy aKu pLak la

walaupun rayer da bis...tp aku nk citer gak!! xpduli..korunk nk marah,marah la...huhu gurau jerkk..
bez r rayer taon niE....


ni sebelum rayer...ni sumer adik2 sepupu aku....dari kiri arif,azizi,azila n azli...dak2 ni mmg slalu lepak uma aku...maklum ler mak da xder...tp sebelum diorg meninggal pown slalu lepak uma aku..aku tolong jg coz mak der pblm kshtn...
al-fatihah buat makcik aku
..tmaksih....


ni adik aku yg paling rajin...peeeehh...mak kater nnt dulu...dia kater..xper mak, bio abg yg buat...mak aku lg sng...yg ni rebus ketupat....


yang ni plak??? wat per??

ni ayah aku la.....dia check rrr...ni mando ni...ahakkss...i love u dad...

di pagi rayer....maser ni sblum g smbyg rayer....ni sumer adik2 aku...3 jer...yg 2 dan 3 dari kiri tu mak n ayah aku....jgn ingt ni sumer adik aku plak....heeh....comey kan adik2 aku...wawwwaa tgOk palk mak ayah dia..kan comey n encemm.... yehhhaaaa!!!!


ni mak ayah aku ngan anak2 pmpuan plak....

hehehehe.....tamatla sudah citer sal rayer aku...skit jer kn...
Yg penting aku sayang family aku
nak taruk banyak nt xmuat plak....len kali aku story lgla sal cte lain plak...lagi pulak nak cuti ni mesti byk citer bezzz....huhuh....ni la...lepas bergambar2, g smyg rayer, rayer2 ke uma jiran2....uma pkcik aku...n then petg g uma nenek aku plak....rindu aku kat diorg ni..lamer xjumper.....


len maser aku story lg erk...... nk sambung stdy...wawaawaaw....doakan aku dapt jawab exm sok dgn jayanyer yer...askuuummmm..........

ApEr LaGi nAk sTUdy niE

aaahhhh.....lega raser da bis study 3 bab....fenin222....manyak nak study..
xstudy xley jwb plak sOk!! byk gler formula n step kna ingat....
mmg menguji tOL!!!

pEnat ni....akU poWn nak ciTer sKek la kat KorUnk sumer.....
tgH2 stdy tetiBer teriNgat pLak kat bUah Hati aku.....per lg tGoK la gamBo dia nk Ubat keriNdUan la kOnOn....ihiikkkksss

ni la bUah hati yG akU mksUdkan...massEr ni diA dEmaM...ni oN thE waY daRi kEdah nK ke kG....mama dia yG dRiVe...aKu dOk jer...meRaGam jEr sePanJanG pjALanAn....Sabo2....
sKrg diA da SetaHUn da...nK dApat aDik da niE...i'aLLah kEmbAr...doAkan seMuanYa sElamat yEr....

SEMUA????? Per maksud niE??
aku aKan cTer KmDiaN......tUUUUUnnnnnnggggggGGGGuuuuu....aahaakksss!!!

sambung blik sal buah hati aku ni....ni the latest pic maser raser ari tur..kat airport tapi.....dia rayer di sabah coz mama dia org sabah....pakcik aku ni......mcm2 la.....cari yg jauh2....huhu...merasa gakla aku...lo x, hampeHhh...nk harP duit sdri tah biLer ler;;;



niE dia.......AfiQ n aYah nYer....pkcik aku ler turr....eheem2
diA mMg manJe nGan aYah dia...

mama diA??ni haaa....

ShArE nGan kOrUnK

ShArE sKeK pGLmN n pIc aKu g SpOrE nGaN koRuNk sUmEr...eewwWAaaHhh....
BeZ gAk La g SNe..tgOk r...


wELcoMe2....
niE LeR tmPt 1st aKu g maSeR sMp saNEr...
gALLeRy....
(Ley jD pEnYambUt tEtamU niE..huhu)

sEbEsaR2 aKu... BeSaR Lg SinGa kat bLkG tUUuuhhh:-)
ni Lo bRO tgOk cnFirm diA kUtuK akU
hAmpEh pUnyEr bRO

********************************************
Ni pLak mSer kT imbiaH.....
LepaK jaP...leTiH dooohhh

LetiH niE....
maNer aiR ni...jaUh trAvEL ni...
ahAkkss!!!


SeMenTaRa nK tGu bAs nk G roUnd2...nEk bUs to fRee...
tP akU rSer diA dA cHargE kt laiN...biAsE r mEniaGa
aPeRpOwn akU eNjoY r...


cKup la Erk...xLey tAruk banYak2...sEnsoRed...wwawawawa.....saJer tarUk gambAR xbRper nK bez...bIa koRunk t'tYer...(jaHatnYer aku)..... KorunK g sNer nt tAu Ler bEzz kEr x....nK tGok Lg kEr???
Lain Kali la eRk...sOry...

WaLauApepOwn....NeGara sNDri gak beeeeZZZZ!!!!!

Aku aNak MaLaySia
MalaySia ooooHHH taNahaiRkU.....



TeNgoK neGarA oRg

aku nk citer skek la sal travel aku hari tu...hheheh mase g ngra singa.....pglmn bru..mklum ler..dgor jer dr org n bce sal ngra ni..xpuas ht lak rse nyer...alhmdlh dpt gak aku smp sni.. 1st tu bGun paGi r cAm biAser...kNa gErak aWaL coz triP jUst 1 Day jeR...

Lamer gAkLa nAk saMpai..........
nK teNtaTif keR...xPayAh la Erkkk...
xpEntiNg akU raSer ( yEkeRRR )


Ni tmpt 1st aku g mase smp kt Spore 02082008

Sebeso2 aku...beso lg singa kt blkg tu :-)


Saper kt blkg tu??? xknal r...blsah jer..lo bro tgOk niE, meSti diA
kUtUk aKu puNYer.....


Lo nK tJuk suMer...mMg bYk...ckUpLa unTUk tatApaN...nanTi aKu sHare laGi....XbLey bYk2...Sensored!!!!
huhuhhu......bez gak dapat g SpOre...saMBiL 2 LeY iLang bOSan...mAKLum Ler..bYak Kj...nI cUmE kEsErOnOkan dUniA jEr...sYariAt...waaaahhhh cAm OsTajaH pLak....

ApepOn aKu dPt pGLmn baRu...diSamPing bLajaR apE yG dE kT sNer...aKu ni pEgi saNer bUkn sEsaJer..Ade aiM.... :-)









Tuesday, November 11, 2008

Ape nak buat ni


hhuhhuuu....aku bosan ni..ape nak cite erk...k starting dia camni...aku de member, aku pun xtaula dia ni...ntah jin mane merasuk dia tah...aku ni nk kate baik sgt xla, tp aku tgurla mne yg xbtoi...dgn hrpn tgurn tu utk diri aku gak...

sejak de boy ni prgai ni bkn2 hala plak...runsing aku....tp apepn aku hrp dia kembali pd dri dia yg asal...

ooowwww oooowwww luper plak, aku da lame xblik kg, rdu le plak kt mak ayah aku,adik2...nnnnnnnnnnn sume toys aku kt uma tu..pe kabo le...aku da gian nak main kete ni...huhu kt sni xbwk kete pon..lo bwk ley main nk ilangkn bosan...aku riso gak sal mak aku jg budak, tgk menan byk plak....huiiisssshhhh dugaan tu bg aku...

aku bagi main pon menan yg tpilih jer..kuikuikui :-)

nasib baik makcik aku de dtg cni ley borak2 ngn dia..tau gak la pkmbgn fmly....dtg pon coz de exm..khmis ni aku satu tmpt exm ngn mkck aku huhu tp subject lain2 ler...biasa dia kelas kt tmpt dia r, exm jer kt cni...sng ckp mkcik aku ni junior aku la...wawawawwaa sumer nota aku pass kt dia..seng dia nk stdy, mklum ler kj lg, suami,anak.....tp smgt blajor dia tgi beb!!! gua respect tuuuhhhh....

lo x kami dftr samer ari 2 but dia terbersalin le plak :-) ter ker??? haaaaaahaaaaaahaaaaaaa konfius ni....da ditentukan, nk wat camner....bsalin semgu sblum register, pe lg....postponed ler...skrg nii anak dia da umo setahun da.....nk dpt adik lg....hehhehheehe
(yg kt atas tu gambo ank mkcik aku Amna)

ok2.....this friday i want 2 go my aunty room...4 borak2....huuh....amek kurma...stock da bis...mkck aku le dealer, aku order jer, pasti dapat..but kna bayo gak ler..lo dia kate xpyh bayo....heeehhe bedal sajala...rezeki aku ler tu :-) thanx mOk!!!

da lama aku xpost ni...hhuu biaser rr exam...td baru bis 1 paper..lega rasernya..
tgl 3 paper lg...

fenin22222...

aper jer yg korunk wat sepnjg aku xpost aper2 ni...
heeehehe...bro ushar blog ni..kutuk aku tu...ceeeehhhh hampeh bro!!!

xper, tgk r nnt...

ok2 nt aku gtau lg cte yg bez2 k....arrriiiiiooooosssss

Thursday, November 6, 2008

Musim exam skunk ni..huhuhu pe lg mau buat?? STUDY rr...
aku nk stdy? :-) mestila stdy lo xcamner?

stdy pun aku sempt lg luang ms post kt blog aku ni.heheheheehh....pent stdy, aku crite le ape aku nk crite..kwn nk borak xder...uurrmmm lyn blog la.nasib baik de blog keekekkkee

aaaahhhh busang ptg2 ni..slalu time ni borak ngan bro. tp ada insiden tlh blaku...aku redha..ek elleh emosi plak..cool beb!!

ape korunk nk wat lps final ni? aku cam biasa la sambung contract yg dulu huuh...btolke tindakan aku ni...bedal saja la labuuuu'

tp sblm tu aku kna g kursus 5hari kt negeri bersejarah, adduuuussss............pe bley buat, tggjwb pd dri sdri...i'allah dgn bbekalkan ilmu yg aku dpt nt, akn aku manfaat pd semua.

okkk aku nk sambung stdy...lo bosan stdy nt aku post le lg..
tp lo post byk2 pun korunk sume mesti malas nk bcer lg..slowly..
step by step...

Terima Kasih


Jangan disangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengahari. Ini la yg berlaku pada aku sekarang ni..Byk nye ujian Kau beri kpdku. Baru aku sedar bahawa sayang sesama manusia xakan kekal lama. tapi kasih sayang cinta kepadaMu adalah yg kekal lg abadi.
Betapa kau menyanyangi ku sebagai hambaMu. Kau lemparkan pelbagau ujian kepada diriku dengan tujuan agar aku lebih mengingatiMu. Mungkin ini disebabkan oleh aku yg selalu lalai mengingatiMu..Terima Kasih.

Setiap kelahiran akan diakhiri dengan kematian.
Setiap perkenalan & pertemuan akan diakhiri dengan perpisahan.

Perselisihan faham tidak diundang
Namun ia tetap menjelma jua
Bagaimana ingin ku mengelak
Sukar untuk ditafsirkan
Mungkin ia dtg dr diriku sendiri
Kelincahan jari menekan keyboard mbuatkn org slh fhm
Benar kata cendiakawan, "mata pena lebih tajam dari bilah pedang"
Kini aku akui ianya benar

Salah Faham

Aku bosan hari ni...malam aku xmcm mlm sblum2nya...aku sorg diri melayan perasaan dan memikirkan apa yang tlh blaku...

Salah aku ker? Aku pn xtau..maybe salah aku..xper aku mengalah..aku la yg salah.
Ape yang blaku hari ni buat aku rs takut tp aku perlu kuatkan diri dan tabahkan hati untuk menempuh hari2 yg mendatang..

Kemungkinan aku akan kehilangan org yang aku pnh sayang walaupun dalam masa yg singkat. dari cara luahan dia aku dapat rskan pkra ni akn blaku..

Org yg byk memberi kegembiraan pd aku, mengisi kekosongan waktu aku..jadi teman aku..kwn tmpt aku bcerita apa saja..kehadiran kau tatkala aku memerlukan seseorg untuk mendampingi ku. tmaksh..kita hanya merancang, Allah penentu sglanya. Sebaik2 perancangan kita, baik lagi perancangan Yang Maha Esa.


Walau apepn, aku akan tetap doakan dia sentiasa sihat, gembira dgn klrganya, mudah dlm apa jua urusan.amin....

Penjagaan Kesihatan

Penjagaan Kesihatan

1. Mandi pagi sebelum subuh (sebelum matahari naik)
:Air sejuk yang meresap ke dalam badan boleh mengurangkan lemak

2. Minum segelas air sejuk (bukan air ais)
:Setiap pagi
:Rasulullah s.a.w mengamalkannya

3. Sujud selepas berdoa
: Minimum seminit
: Mengelakkan sakit kepala @ migrain
: Darah akan mengalir ke saluran darah yang tidak memenuhi darah (kajian sains)

4. Jangan makan makanan darat berserta makanan laut
: Contoh-makan ikan(laut) dan ayam(darat)
: Pada ikan ada ion positif dan ayam ion negatif
(campuran ion ini akan merosakkan usus)

5. Makan dengan tangan kanan
: Menjilat jari selepas makan (Rasulullah mengamalkannya)
-enzim dicelah jari melebihi 10x ganda enzim air liur
-enzim adalah pencerna makanan

Emosi Manusia

Apabila kita sunyi, kita terasa ingin didampingi
Apabila kita terasa diabaikan, kita mahu ada yang ambil kisah
Apabila kita dikhianati, kita mahukan pembelaan
Apabila kita rasa mahu disayangi, bermakna kita perlukan cinta

Api akan terus pergi
Air akan datang kembali
Angin mempamerkan kebosanan dan berdendam
Tanah hanya akan berpura-pura marah

Tidak siapa yang layak menerima pujian selain Allah
Ini kerana semua pemberian dan nikmat yang dikecapi datang dariNya

"Sebaik2 manusia adalah orang yang banyak bermanfaat pada manusia"
(Riwayat Al-Quda)

"Sesungguhnya Allah suka apabila seseorang itu melakukan sesuatu pekerjaan dengan tekun"
(Riwayat Al Baihaqi)

Kenapa

Baru tadi bro suh aku call, aku call la..borak2..cam biasa plan jimat. macam2la kami borak, sal kj bro, per yg aku wat hr ni..akucam biasa la menulis..bro kj lua kwsn arini..kate dia la. lo dia tpu, tpu ler..

Aku ingt lps call bro td,aku nak call lagi...nak borak2..maklumle bosan..aku xder member nak borak. tp bro kater nak main bola...hmmmmmm xperla..aku kna phm situasi org..
asyik aku jer nk phm org tp org xmau phm aku..aku rasa aku jarangla nak hampakan permintaan org. tgk pkra la...tp org lain xpaham pun aku ;-(

xperla..abis jer kol bro, aku senyap je....xla msge dia,dia kate nk g main,aku xmau ganggu bro..
bro call aku, aku xjwb...bukn xdgr...mlas nk jwb nnt ader yg terasa ht pulak..baik aku diam..
bro call lagi..aku jwb (kesian)

bro: askum..naper xjwb td?
aku: wslm..xder aper.
bro:xbuat ringing ker?
aku:vibrate jer.
bro:cam marah jer.
aku:xder la.nk watper marah..
bro:xperla..aaassss
terus aku off pgln bro.

biarla ape bro nk ckp pn.xjd hal pd dia pn.
xsape phm aku..... camnila org menumpg kasih abg org lain..

okla bro...i'm so sorry....

Tuesday, November 4, 2008

Sajer

Pergi ke Kelantan membeli kuali,
Kuali di beli oleh si Ali,
Jangan mudah terasa hati,
Nanti semua orang benci.

Bersampan hingga ke hulu,
Pisang dibawa sebagai bekal,
Jangan buat sesuatu secara melulu,
Walau apa yg terjadi kita kena cekal.

Mencari lembu disawah padi,
Jumpa pula di kebun koko,
Jangan disangka ianya badi,
Rupanya keropok leko.

Br0 A

Dah beberapa hari aku xpost aper2 kat blog aku ni.....

Amacam?? da bacer ker citer siri 1? nak lagi? tungguuuuuuuuuu.....

ari ni aku nak cte sal bro A. dia ni da lain da. aku pun xphm. aku senyap jer la malas nk ckp aper2.
lagipun aku ngn dia kwn jer. not more than that. xmcm dulu da. tp aku still maintain. aku xske nk cte bda remeh temeh ni. waste my time!!!!!

aperpn aku doakan bro A sentiasa sihat disamping fmly dia dan org yg tsyg.

Saturday, November 1, 2008

Bro A hari ni

Hari ni bro A keje bengang jer..aku pun tak tau pasal ape. mesej aku gtau
"adik, abg kj hari ni betoi2 bengang"
aku tanyer kenapa bengang dia xgtau pun. maybe dia take time nak citer. Ok xper take your time bro!!!

Dalam bekerja pun bro rajin kol mesej aku. Thanx bro!!!! xla adik bosan sgt..
:-)

Da petg skit, aku kol bro A. tgh meeting plak.. postponed lagi..

Balik kj jer, da siap mandi solat, bro msge aku suruh kol. aku kol la.. pasal pe dia suruh aku kol dia? hahaahaahah................cuba teka..

coz aku ada plan jimat punyer. dia yang topupkan aku kol jer.
yeeeehhhhhhaaaaaa!!!!!!!!!! thanx bro!!!

baru la bro cite nape dia bengang. sian bro. sabo ye bro..adik sntiasa bsmmu wpun jauh... jiwang la plak..adik mane xsyg abg bbbebeebbb!!!!

korang xpnh sembang ngan bro A, lo korg da sembang ngan dia, korang tau la bez ker x.

malam ni bro bujang, member kamceng dia g gerik..waaahhhh sakan ko ye bro!!! jgn nangis dah le kna tgl hahahha..

aku ngan bro ni ada beberapa psamaan.

1. Anak sulung
2. Lahir bulan 7
3. Suka merapu ( bro lebih dr aku :-) )
4. Xsuke sepah
5. Bro lelaki ( aku perempuan )
6. Mengong ( aku xsgt la )
7. I love u ( selalu ucap )
8. Dah keje ( aku x )
9. Ada kete ( aku punyer dalam almari jer )
10. Kongsi ilmu
11. Suka gaduh (antara kami)
12. Chooorr
13.Bila marah senyap je
14. Suka menampoih
15. Kuat mengamuk ( aku x )
16. Suka khong ( aku x )
17. Suka tengok perlawanan bola
18. Cool, maintain, rock n roll n slumber
19. Handset tak tinggal bila kemana2 ( dulu ye xeran huhu...smp mber2 pun konfius)
20. Suka cuba sesuatu yg baru

tunggu pe kisah bro seterusnya.. peace!!!!!!!!!!
"say no to porn"

Sapeon dan posmen

Seorang posmen yang datang menghantar surat ..

Posmen : Assalamualaikum.

Sapeon : Waalaikumsalam.

Posmen : Ni rumah Encik Sapeon ye?

Sapeon : Ya saya.

Posmen : Pening kepala saya mencari alamat rumah Encik ni.

Sapeon : Buat susah aje Encik nie! Apsal tak pos aje?

Tak Muat dah Tok

3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik.

Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti.

Katanya, "Tak Muat Dah Tok".

Kami dah bertiga!!!

The Legend Of RNY siri 1

Keseronokan untuk menyambung pelajaran membuatkan bertambah gembira, aku nak tebus semula kegagalan aku masa SPM dulu. Aku malu sendiri dengan keputusan SPM aku.
Terasa aku terlalu banyak membuang masa selama dua tahun. Aku sibuk dengan sukan sehinggakan pelajaran aku terabai. Ini kesilapan besar yang aku lakukan ketika
aku mula hendak mencari hala tuju hidup.

Melangkahnya aku kedewan pendaftaran, aku berniat didalam hati yang aku akan tebus segala kegagalan aku yang lalu. Aku akan pastikan yang aku akan menjadi yang terbaik disini.
Kurenung wajah ayah dan mak yang sama-sama menghantar aku kesini.

"Kenapa tengok ayah camtu?" tanya ayak kepadaku.
"Saje, nanti ayah da nak balik, rindula nanti" balasku sambil ketawa.
"Mula buat perangai. Disini perangai tu elok-elok. Jaga adab, jaga maruah. Jangan nak ikut kehendak hati sendiri je. Walaupun mak ayah jauh, jangan ingat boleh bebas sesuka hati" nasihat ayah.
"Baik bos!!!" aku tunjukkan tanda tabik hormat seperti seorang tentera.

"Perangai abangla tu" celah emak.
"Ape pulak?" ayah buat muka tidak faham.
"Tengok anak abang tu, perangai dia bukan macam abang ker?" balas emak dengan muka yang tak puas hati.
"Nak marah kenapa?" tanya ayah.
"Tak kira tempat, dia buat je apa yang dia nak buat" jawab emak.
"Biarlah bukan dia buat benda tak elok pun" balas ayah dengan wajah yang slumber.

Aku hanya mendiamkan diri. Tak mahu campur. Tak pasal-pasal aku kena cepuk ngan mak. Takut aku...huhuhu seram.
Aku memang suka tengok ayah dengan mak camtu. nampak mesra tapi aku kena berjaga-jaga. Mak ni lain sikit hehheeh..


"Nama siapa dik?" soal kakak berbaju kurung biru muda.
"Nur Fathir Syuara' binti Muhammad Fazreen Hafiz" jawabku dengan yakin.

Kakak itu merenung kewajahku.

"Kenapa?" bisik hatiku.Aku salah sebut nama aku ker? Tak mungkin.
"Adik tunggu disana ye. Lepas ni kami akan bagi taklimat" ujar kakak itu dengan senyuman.

Lega aku. Nasib baik senyum, kalau tak...


Tamat sesi taklimat, aku dihantar kerumah sewa oleh pensyarah yang bertugas. Nama pensyarah tu pun aku tak tau. Esok-esok kenal la.


"Ayah balik dulu ye" ayah mulakan perbualan setelah lama aku senyap.
"Ok hati-hati ye" balasku.
"Jangan nangis pulak mak nak balik ni" saja mak menambah kesedihanku.
"Halllo Halllo ni anak ayahla, nak nangis buat ape? Kan datang sini nak menuntut ilmu. Kan ayahkan? balasku sambil meminta sokongan ayah.

Ayah hanya memandang dengan pandangan kosong. Malas kot nak layan perangai aku ataupun ayah pun sedih. takpun taknak mak berleter.

"Along kat sini belajar sungguh-sungguh ye. Jangan buang masa. Ingat apa orang da buat pada keluarga kita. Ubah persepsi orang pada keluarga kita. Mak tau anak mak boleh buat. jangan hampakan harapan mak ngan ayah ye.
Along contoh pada adik-adik. kalau Along berjaya, adik2 mesti akan ikut macam mana along" pesanan emak buat aku bertambah sedih. Tapi aku tak tunjuk. Rileks je.
"Anak ayah buat yang terbaik ye" pesan ayah lagi.
"Insya Allah, Along akan usaha. Terima kasih ye yah, mak" ucapku.

Selepas bersalaman dan mencium mak dan ayah, mak dan ayah pun pulang kerumah.
Aku tanamkan semangat yang aku akan usaha untuk realisasikan impian mak, ayah dan diriku sendiri.
Terlalu tinggi harapan mak dan ayah kepadaku.

Amyr memories in maxis, digi & celcom siri 1

Aku bermenung mengingatkan semula apa yang telah berlaku ke atas diriku. Banyak dugaan yang aku tempuhi untuk sampai ke tahap ini. Kepayahan dan kegigihan mak dan ayah adalah punca utama mengapa aku berada disini.

"Woi!! menung plak makcik ni. Apahal kau ni? Ingatkan siapa?" tegur Anis.
"Hek elleh kecoh la kau ni. Takboleh tengok aku senang sikit, asyik nak kacau aku jer. Ha..Kau nak apa?"ujarku.
"Ajarkan aku benda ni, susahlah tak paham aku" keluhnya lagi.
"Aku ajar mana aku tau jer yer" balasku.

Kami pun berbincang mengenai apa yang Anis tidak faham. Kami sama-sama berbincang. Dalam bab pelajaran memang aku serius ketika belajar.Ini azam aku. Aku nak perbaiki diri aku untuk lebih berjaya.

"Min, aku ngantukla"kata Anis.
"Lepak dulu sikit lagi. Habiskan ni dulu"balasku.

Anis pun menurut untuk menyiapkan dan menyelesaikan perbincangan kami.
Usai mengulangkaji, Anis pun masuk tidur, tapi aku masih lagi di meja. Aku tidak tahu mengapa ada satu tarikan untuk aku terus di meja ini.
Banyak yang aku nak buat lagi ni. Aku teruskan kerja-kerjaku. Dalam asyik membuat kerja tiba-tiba telefon pemberian ayah kepadaku berbunyi.Maka berbunyilah telefonku dengan lagu Micheal Buble.

"Sapa pulak telefon aku malam-malam camni" bisik hatiku.
Belum sempat aku menjawab panggilan, deringan telefonku berhenti berdering.

"Ceehh..main-main miscall plak. Sapa la ni. Nombornya ku lihat, tak ada dalam simpanan, sapa pulak ni. Malaun tu ker? Kawan-kawan lama aku ker?" aku berteka-teki sendiri.
"012-4XXXXXX" sebutku.Tak taula sapa punya nombor.

Tanpa membuang masa, aku meneruskan kerja-kerjaku.
Hari semakin gelap, mata pulak tak menunjukkan tanda-tanda mengantuk. Belajar pun macam dah tak boleh nak terima.

"Apa nak buat ni" bisikku dalam hati.

Mum

2day is my mum bzday...but i can't c my mum..i'm so sory mum..actually i still wish 2 u mum.

i love u so much..thanx a lots..

Pengorbananmu xmampu kubalas walaupun dengan limpahan kemewahan ku berikan kpdmu..
setitis air susu yang mengalir kedalam diriku menjadi satu kekuatan pada diriku..saat kau menyusukanku,pandangan matamu tepat kearah mataku seolah2 ingin memberitahuku sesuatu. mungkin waktu itu aku hanya memandangmu dengan pandangan yang kosong. namun naluri hatimu berkata2. dengan aliran air susu dan gerak hatimu tanpa kita sedari ia sampai kepadaku. apa yg kau fikirkan dan ingin sampaikan..lihatlah kini anakmu yg membesar dengan hasil usaha dan kesabaranmu..

setitis airmata mu yg menitis membuatkan aku terasa betapa tinggi dan mulianya kasih sayang seorg ibu pada anknya. tatkala aku sakit, demam..kau korbankan masa tidurmu untuk mjg ku. tidak kau hiraukan yg lain asalkan kau sentiasa disisiku. memberikan semangat padaku untuk tabah melawan penyakit. pengorbananmu terlalu besar dan tidak terhitung nilainya..

keringat yang membasahi dahi dan baju mu membuatkan aku menitiskan air mata mengenangkan pengorbananmu pada keluarga yang tercinta. tanggungjawabmu pada suami tidak pernah kau abaikan. sentiasa kau utamakan suami. suamimu juga faham akan tugasmu dan dia ringan tulang untuk meringankan bebanmu di rumah bila mana dia tidak bekerja..thanx dad..

seawal 4pg kau bangun untuk mencari rezeki. badanmu dibasahi keringat tatkala org lain sedg lena diulit mimpi. tidak kau kisah demi membesarkan ank2..

tak dapat ku ceritakan betapa besarnya pengorbananmu wahai IBU...
Semoga Allah Membalas Segala Jasa2mu...
Aku Sayang Ibuku.................

November

November
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Agak d egil dan kuat pendirian.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Emosi yang mendalam.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.

Friday, October 31, 2008

Aku ada abang

Aku bertambah gembira dan ceria sekarang..ada sorang bro ni aku da anggap macam bro aku sendiri.memang aku sayang bro ni. byk faktor r naper aku sayang bro ni. walaupun jarak umur kami jauh tapi kami still member.aku kenal dia xlama tapi kami da rapat n mcm kami bley borak. xla aku sunyi sgt.. bez r kwn ngn bro ni..aku kenalkan kat korg sumer dia sebagai bro'A'. dia panggil aku adik. huuuyyyyooooo....

memg bez r kwn ngn bro ni..sempoy!!!
thanx bro..i love u as my bro.

kalau bro'A' bacer blog ni. ni per yg adik nk gtau bro.

A=abang yang
B=bukan abang aku
A=adik ni bukan
N=nak
G=gaduh ngan abang :-)

A=akan tetapi
B=bagi adik
A=abang memg bez
N=namun
G=gaduh2 pun sayang

wawawawaw ahaahhah

A=adik
D=dengan abang
I=intim bagai
K=kekasih

A=apepun
D=dalam persahabatan
I=ini, kita perlu
K=kekalkan sbg abg dan adik

yeeeessss!!!

A=aku rase
B=bukan sebab
A=aku sunyi biasala
N=naluri
G=girl :-)

A=aku
D=da ada abang
I=ini buat aku lagi bersemangat untuk aku
K=kecapi apa yang aku impikan

tunggu bro....adik akn buktikan pada bro!!!
adik xkn sia2kan pengorbanan bro selama ni...

ok bro, ketandusan idea da..

kpd pembaca semua, nantikan kemunculan "The Legend of RNY" di dalam blog ini pada bulan hadapan...pastikan korang xketinggalan..

bersama "The Legend of RNY" akan muncul juga " Amyr memories in maxis, digi & celcom"

NANTIKAN KEMUNCULANNYA!!!!!!!!!!!! JGN KETINGGALAN!!!!!!!!!!!

Mum

2day is my mum bzday...but i can't c my mum..i'm so sory mum..actually i still wish 2 u mum.

i love u so much..thanx a lots..

Pengorbananmu xmampu kubalas walaupun dengan limpahan kemewahan ku berikan kpdmu..
setitis air susu yang mengalir kedalam diriku menjadi satu kekuatan pada diriku..saat kau menyusukanku,pandangan matamu tepat kearah mataku seolah2 ingin memberitahuku sesuatu. mungkin waktu itu aku hanya memandangmu dengan pandangan yang kosong. namun naluri hatimu berkata2. dengan aliran air susu dan gerak hatimu tanpa kita sedari ia sampai kepadaku. apa yg kau fikirkan dan ingin sampaikan..lihatlah kini anakmu yg membesar dengan hasil usaha dan kesabaranmu..

setitis airmata mu yg menitis membuatkan aku terasa betapa tinggi dan mulianya kasih sayang seorg ibu pada anknya. tatkala aku sakit, demam..kau korbankan masa tidurmu untuk mjg ku. tidak kau hiraukan yg lain asalkan kau sentiasa disisiku. memberikan semangat padaku untuk tabah melawan penyakit. pengorbananmu terlalu besar dan tidak terhitung nilainya..

keringat yang membasahi dahi dan baju mu membuatkan aku menitiskan air mata mengenangkan pengorbananmu pada keluarga yang tercinta. tanggungjawabmu pada suami tidak pernah kau abaikan. sentiasa kau utamakan suami. suamimu juga faham akan tugasmu dan dia ringan tulang untuk meringankan bebanmu di rumah bila mana dia tidak bekerja..thanx dad..

seawal 4pg kau bangun untuk mencari rezeki. badanmu dibasahi keringat tatkala org lain sedg lena diulit mimpi. tidak kau kisah demi membesarkan ank2..

tak dapat ku ceritakan betapa besarnya pengorbananmu wahai IBU...
Semoga Allah Membalas Segala Jasa2mu...
Aku Sayang Ibuku.................

Mum

2day is my mum bzday...but i can't c my mum..i'm so sory mum..actually i still wish 2 u mum.

i love u so much..thanx a lots..

Pengorbananmu xmampu kubalas walaupun dengan limpahan kemewahan ku berikan kpdmu..
setitis air susu yang mengalir kedalam diriku menjadi satu kekuatan pada diriku..saat kau menyusukanku,pandangan matamu tepat kearah mataku seolah2 ingin memberitahuku sesuatu. mungkin waktu itu aku hanya memandangmu dengan pandangan yang kosong. namun naluri hatimu berkata2. dengan aliran air susu dan gerak hatimu tanpa kita sedari ia sampai kepadaku. apa yg kau fikirkan dan ingin sampaikan..lihatlah kini anakmu yg membesar dengan hasil usaha dan kesabaranmu..

setitis airmata mu yg menitis membuatkan aku terasa betapa tinggi dan mulianya kasih sayang seorg ibu pada anknya. tatkala aku sakit, demam..kau korbankan masa tidurmu untuk mjg ku. tidak kau hiraukan yg lain asalkan kau sentiasa disisiku. memberikan semangat padaku untuk tabah melawan penyakit. pengorbananmu terlalu besar dan tidak terhitung nilainya..

keringat yang membasahi dahi dan baju mu membuatkan aku menitiskan air mata mengenangkan pengorbananmu pada keluarga yang tercinta. tanggungjawabmu pada suami tidak pernah kau abaikan. sentiasa kau utamakan suami. suamimu juga faham akan tugasmu dan dia ringan tulang untuk meringankan bebanmu di rumah bila mana dia tidak bekerja..thanx dad..

seawal 4pg kau bangun untuk mencari rezeki. badanmu dibasahi keringat tatkala org lain sedg lena diulit mimpi. tidak kau kisah demi membesarkan ank2..

tak dapat ku ceritakan betapa besarnya pengorbananmu wahai IBU...
Semoga Allah Membalas Segala Jasa2mu...
Aku Sayang Ibuku.................

Kategori dan istilah siri 3

01. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

02. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

03. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI

04. Yang Lembab - AYUMI SIPUTBABI

05. Yang suka BERSUMPAH - SAIIFOO BAUKARI


Thursday, October 30, 2008

Kategori dan istilah siri 2

01. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

02. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

03. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

04. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

05. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

Kategori dan istilah siri 1


01. Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

Doa

Doa Penerang Hati dan Memulakan Bacaan

http://www.darulnuman.com/pics/bismi.gif

http://www.darulnuman.com/mhikmah/doa/doa1.gif

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku

Bulan lahir

Oktober

- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.

- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.

- Sopan terhadap pasangan.

- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.

- Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.

- Emosi yang mudah terusik.

- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.

- Cemburu dan terlalu cemburu.

- Romantik

- Memahami pasangan.

Sayang ayah dan ibu

kasih seorang ayah mengajarku untuk menjadi yg terbaik dalam hidup ini. tanpa seorang ayah tak mungkin aku berada di alam nyata ini. Segala kesusahan, keperitan dalam membesarkan dan mendidik anak2 kau tempuhi dengan tabah. dengan bertemankan ibu yang sentiasa berada disisimu tatkala susah dan senang membuatkan aku sentiasa terfikir betapa besarnya pengorbanan kalian...

tapi aku sebagai anak sering lupa pengorbanan kalian. aku hanya pentingkan keseronokan dan kadangkala aku berasa bersalah kerana tidak menjalankan tanggungjawab sebagai anak dengan sempurna. ketabahan dan kesabaran kalian membuatkan aku terkenang kembali saat seorang ibu melahirkan seorang bayi yang ditunggu selama hampir sembilan bulan.tatkala itu sang ayah berdebar untuk menatap wajah si anak.pada fikiran si ayah,mampukah untuk menjadi ayah yang terbaik kepada anak2nya.

ketika si anak kecil yang sedang bertatih bangun dan jatuh, si ibu dan ayah tidak putus2 membantu si anak dan sering memberikan kata semangat dan perangsang agar si anak tidak berputus asa.akhirnya si anak berjaya,tetapi mengapa tatkala seorang ibu dan ayah yang sudah dimamah usia tidak dihiraukan oleh anak2? apa salah mereka?adakah si anak lupa pada pengorbanan si ibu dan ayah?lupa ketika mereka mula pandai bertatih dan mengenal dunia?

ketika si anak meningkat remaja, segala kehendak anak2 dituruti. walaupun si anak melakukan kesalahan, mereka tetap memaafkan si anak dan menerima anak mereka seadanya seperti sediakala.si ayah dan ibu sanggup mengorbankan hak mereka demi menunaikan kehendak anak2. segala kelengkapan si anak perlu disediakan agar si anak tidak berasa kekurangan.betapa besar dan tidak ternilainya pengorbanan kalian.

tapi pernah anak2 tfikir apa yang telah dilakukan oleh si ibu dan ayah kepada diri mereka? walaupun si anak menconteng arang ke muka mereka, tidak mereka hiraukan masyarakat demi anak2 tersayang. si anak tetap diterima.namun begitu mengapa si anak sanggup menconteng arang ke muka mereka?tapi mengapa ada yang sanggup mengherdik si ibu dan ayah yang mencurah kasih sayang sepenuhnya kepada mereka?

Bagi diriku:

betapa besarnya erti seorang ayah dan ibu.
betapa besar dan tidak ternilainya pengorbanan ayah dan ibu.
betapa beruntungnya aku kerana mempunyai ayah dan ibu dan aku dapat merasai kasih sayang dari insan yang bergelar ayah dan ibu.
betapa pentingnya ayah dan ibu dalam hidupku.


Syukur yang tidak terhingga ku panjatkan kepada Ilahi.Pencipta Yang Maha Esa.

Terima Kasih juga kerana Kau berikan kepadaku keluarga yang harmoni dan bahagia.
Tidak ketinggalan, dengan kehadiran seorang abang di dalam hidupku pada waktu ini membuatkan aku berasa betapa Kau mengasihi hambaMu walaupun aku banyak lupa kepadaMu.

FIKIRKANLAH

waahh bosan sungguh malam ni...mata pun da berat..tapi awal lagi ni.aku pun mencoretkanla sesuatu disini...

bagaikan pungguk rindukan bulan
ibarat mencurah air ke daun keladi
macam ni la kalau da tak berkawan
sentiasa buat hal sendiri

ke hulu mencari beruang
janji aku tak kacau orang

mata dipejam ibarat buta
selalu teringat pada si Dia
jagalah tutur kata kita
insya Allah kita bahagia

mencari sinar didalam kegelapan
mentari menyinar dipagi hari
kalau ada melakukan kesilapan
jangan takut mengaku diri

tuah jebat siapa tak kenal
tun mahathir dan juga abdullah
antara mereka siapa yang terkenal
walauapapun icon terbaik adalah rasulullah

rukunegara ada lima
anda mesti ingat semuanya
kalau betul sayangkan Malaysia
fahamilah dan hayatilah kesemuanya

islam agamaku
itu yg sering meniti dibibir
apa yang dimaksudkan dengan islam agamaku
mengapa sering dikaitkan dengan "takbir"

semua dihantar ke sekolah
fikir2kanlah..........................

1st expression

woooow bez gak ble bacer blog org..tetiber hati teringin nak wat blog sendiri plak...pe lagi...create la :-)

bukn per aku ni mula2 mls nk layan benda2 camni..tapi sifat ingin tahu menebal dalm diri jadi aku pun cubala..
sebelum aku berjinak2 ngan benda ni aku kaji dulu...maner la tau aku ni kdg2 emosi gak bile meluahkan ..takut menyalahi disisi undang2 :-)

aperpun ia ada kebaikan yang tersendiri, jgn salah guner dahla.. aku akan gunakan peluang ni dengan sebaik mungkin

okkk tunggu yang seterusnya....
will be continue